راه های تشخص پاپریکای اصل و تقلبی

پاپریکا چیست؟ آیا فلفل دلمه ای قرمز همان پاپریکاست؟ مسئله این است!
اصطلاحا لغت پاپریکا برای کلیه فلفل های کاپی قرمز شیرین از خانواده فلفل های کپسیوم آنوم گفته می شود. برای همین پودر حاصله از فلفل دلمه ای قرمز یا پاپریکا اصل خارجی با لفظ پاپریکا شناخته می شود اما نکته این جاست که بین فلفل دلمه ای قرمز و پاپریکا اصل خارجی تفاوت های از لحاظ خواص وجود دارد! تفاوت فلفل پاپریکا اصل و فلفل قرمز دلمه ای از لحاظ ویتامین ها و مواد معدنی پاپریکا از لحاظ داشتن فولات، ویتامین B6، مس، ویتامین K، پتاسیم، فسفر و منیزیم در سطوح بالاتری نسبت به فلفل دلمه ای قرار دارد و تنها سطح ویتامین C در فلفل های دلمه ای بالاتر از پاپریکاست! بنابراین اگر به دنبال خواص پاپریکا در غذا هستید! اصل آن را تهیه کنید!
پودر پاپریکا تیارمزه از آسیاب اسلایس پاپریکا اصل خارجی و به محض سفارش مشتری تهیه می شود! پودر خالص تمامی محصولات اسلایسی مانند پاپریکا، گوجه، پیاز، لبو و ... به علت اندک درصد رطوبت باقی مانده در اسلایس این محصولات، به محض باز شدن درب آسیاب حالت کلوخه و به هم چسبیده دارد! این کلوخگی یک آیتم مهم در شناسایی ادویه های خالص از ناخالص به شمار می رود! متاسفانه امروزه بعضی از افراد برای سهولت کار، نداشتن توانایی برای توضیح و آگاهی سازی در مشتری!، سودجویی و سودای کسب درآمد بالا و حتی عدم آگاهی! دست به تقلباتی در تهیه پودر پاپریکا می زنند که این تقلبات از اضافه کردن پودر نشاسته، آرد و یا پودر هویج گرفته تا مخلوط کردن انواع فلفل تند، رنگ های مصنوعی، پسماند های غذایی و ... متفاوت است. بنابراین تیارمزه در کنار تهیه و تقدیم بهترین و خالص ترین کیفیت محصولات بر خود لازم می داند تا راه های تشخیص انواع ادویه اصل و تقلبی را به تمامی هم میهمان عزیز آموزش داده تا گام کوچکی در حفظ سلامت جامعه برداشته باشد.
اما راه های تشخیص پودر پاپریکا اصل و تقلبی چیست؟
۱. اصالت: پاپریکا با فلفل دلمه ای قرمز متفاوت است اما تشخیص اصالت آن بر عهده اشخاص متخصص در این زمینه است.
۲. رنگ: همانطور که در تصویر می بینید رنگ پاپریکای اصل نارنجی پر رنگ و رنگ پاپریکای بازاری نارنجی مایل به خاکی و کم رنگ است. گاهی برای جبران رنگ داخل پاپریکا از پودر هویج یا فلفل چیلی استفاده می شود که باعث عطر هویج مانند و مزه تند در پاپریکا تقلبی می شود. طعم پودر پاپریکای اصل و خالص شیرین است و به هیچ وجه تند نیست!
۳. بو: اگر از مواد آردی یا پودر هویج برای افزایش مقدار پاپریکا استفاده شود بوی پاپریکا شبیه به فلفل دلمه ای نخواهد بود.
۴. کلوخه شدن: همان طور که در عکس مشخص است پودر پاپریکا خالص و اصل به دلیل اندک درصد رطوبت در اسلایس خود بعد از آسیاب شدن مقداری حالت کلوخه و به هم چسبیده دارد! نرم و مخملی بودن پودر پاپریکا قطعا نشانه تقلب در پودر پاپریکاست.
۵. حل شدن در آب: در لحظات اول حل شدن پاپریکا خالص در آب، تمام پاپریکا ته نشین شده و روی سطح آب شفاف می شود. وجود هر گونه لک کدر شیری یا سفید بر سطح یا داخل آب، یا بوی هویج مانند در آب نشان از وجود ناخالصی در پودر پاپریکاست.
۶. رقص ذرات پاپریکا! بعد از گذشت پنج تا ده دقیقه ذرات پاپریکا با جذب آب سبک شده و متورم می شوند و به سطح آب می آیند!